Οικογενειοκρατικές προσλήψεις-μετατάξεις στον Οργανισμό Απασχόλη-σης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ)

Οικογενειοκρατικές προσλήψεις-μετατάξεις στον Οργανισμό Απασχόλη-σης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ)

Αρ. Πρωτ. 23693/29.09.2011

Προς Υπουργό:

- Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Διογκώνεται μέρα με τη μέρα το κύμα διαμαρτυρίας των πολιτών, ενώ ποταμηδόν εμφανίζονται τα σχόλια των αγανακτισμένων ανέργων, εφέδρων εργαζομένων και υποψηφίων προς απόλυση, μετά την αποκάλυψη για όσα προκλητικά συμβαίνουν στον ΟΑΕΔ, από τους φίλους του στενού Πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Για τούτο επανέρχομαι στο ίδιο ζήτημα, αφού μέρες τώρα και επικρατεί ένοχη σιωπή. Μέρες μετά  την ερώτησή μου κι ακόμα δεν έχει ζητηθεί η παραίτηση του ευλογούντος τα γένια του πράσινου Διοικητή. 

Συνεχίζει να προκαλεί αλγεινή εντύπωση  στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό η προκλητική συμπεριφορά των κυβερνητικών στελεχών, οι οποίοι με τις πράξεις τους και την εν γένει διαγωγή τους προσβάλουν τον ελληνικό λαό και συνεισφέρουν τα μέγιστα στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Τελευταίο συμβάν η αποκάλυψη της αχαρακτήριστης οικογενειοκρατικής λογικής του Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ κ. Ηλία Κικίλια, ο οποίος, σύμφωνα τουλάχιστον με τα δημοσιεύματα του τύπου, είναι προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου και του βουλευτού Επικρατείας  κ. Μόσιαλου. 

Σύμφωνα με προαναφερόμενα δημοσιεύματα  ο Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ  διόρισε ως μετακλητή υπάλληλο με Βαθμό Α΄ σε κενή οργανική θέση του άρθρου 23 του Β.Δ/τος 404/71  την αδελφή της συζύγου του Χάραρη Βασιλική του Ιωάννη και την τοποθέτησε στη Διοίκηση του Οργανισμού-Δνση Γραμματείας Διοικητή.(Εφημερίς της Κυβερνήσεως, Τεύχος Τρίτο, Αρ. Φύλλου 460, 7 Ιουνίου 2010)

Επιπροσθέτως ο προαναφερόμενος Διοικητής φρόντισε ώστε να μεταταχθεί η σύζυγος του Χάραρη Αναστασία του Ιωάννη, υπάλληλος του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης Ερευνητική Πληροφορική Α.Ε (ΠΑΕΠ ΑΕ) με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ) σε κενή οργανική θέση μόνιμου προσωπικού, κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού. (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, Τεύχος Τρίτο, Αρ. Φύλλου 1303, 31 Δεκεμβρίου 2010). Ο λόγος που ο κ. Διοικητής επεδίωξε τη μετάταξη της συζύγου του είναι σήμερα προφανής. Το Παρατηρητήριο Απασχόλησης είναι ανάμεσα στους 151 φορείς, οι οποίοι θα βγάλουν το προσωπικό τους σε εργασιακή εφεδρεία και προηγούνται στην απόλυση  οι εργαζόμενοι με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Επειδή, όμως, οι αμοιβές της συζύγου του στη νέα θέση δεν ήταν φαίνεται ικανοποιητικές, ο κ. Διοικητής φρόντισε ώστε η σύζυγος του κ. Χάραρη να μεταταχθεί από το Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική Πληροφορική Α.Ε. (ΠΑΕΠ Α.Ε.) στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου οι αμοιβές είναι σημαντικά μεγαλύτερες από κάθε άλλη υπηρεσία του δημοσίου. (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, Τεύχος Τρίτο, Αρ. Φύλλου 297, 10 Μαΐου 2011).

Η φαυλότητα ολοκληρώνεται νε την ακύρωση της πρώτης μετάταξης από το Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική Πληροφορική Α.Ε. (ΠΑΕΠ Α.Ε.) στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ). (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, Τεύχος Τρίτο, Αρ. Φύλλου 571, 17 Αυγούστου 2011). Πέραν, όμως, από την πρωτοφανή μεθόδευση παραμένει και το γεγονός ότι το διάστημα μεταξύ της 10ης Μαΐου 2011 και της 17ης Αυγούστου 2011 η σύζυγος του κ. Διοικητή ήταν  διπλοθεσίτης.

Επειδή αυτή η νοοτροπία προσβάλει τους χειμαζόμενους Έλληνες, πολλοί εκ των οποίων έχουν χάσει την εργασία τους και ζουν στο όριο της φτώχιας,

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

- Ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας οι συγκεκριμένες ενέργειες του κ. Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ;

- Επικροτείτε τη συγκεκριμένη πρακτική; Τι προτίθεστε να κάνετε σχετικά με την υπόθεση;

- Σκοπεύετε να αντικαταστήσετε το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος που προσέβαλε με τη συμπεριφορά του το δημόσιο αίσθημα;

Απάντηση Υπουργείου

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Νικολόπουλος Νικόλαος

Καράογλου Θεόδωρος

Καριπίδης Αναστάσιος